Snelle en efficiënte leveringen

/

Jouw groothandel in voedingsproducten

svg divider

Als professional heb je graag snel en makkelijk toegang tot kwaliteitsproducten. Aan aantrekkelijke prijzen. Dat is de grote kracht van Valfrais. Vanuit ons distributiecentrum in Bastenaken behandelen we jouw noden met de grootste zorg en beleveren we je zo snel mogelijk. We bieden flexibiliteit en een persoonlijke aanpak die aansluit bij jouw behoeften.
Elke dag streven we ernaar onze diensten nog beter te maken.

Valfrais: in enkele woorden…
Valfrais, jouw lokale voedingspartner, is nu nóg sterker als deel van Solucious. Dit Belgisch foodservicebedrijf van Colruyt Group heeft ruime ervaring in het bezorgen van voedingsproducten aan zowel horeca als grootkeukens.
Dagelijks dagen we onszelf uit om de noden van professionals te beantwoorden met kwalitatieve producten en diensten.
Producten naar ieders smaak
Vers, ultravers, droog, diepvries, non-food - Valfrais heeft het allemaal. Met topmerken als Danone, Elle & Vire, Nestlé, Lutosa, Knorr... Voor ieder wat wils!

Ontdek het volledig assortiment

Snelle leveringen, gegarandeerd vers
Met ons disitributiecentrum gelokaliseerd in centraal Ardennen beloven we snelle leveringen in Wallonië, het Groothertogdom Luxemburg en Noord-Frankrijk. De koudeketen wordt gegarandeerd dankzij onze bi-temperatuur vrachtwagens.
Steeds beter, voor jou!
Bij Valfrais bedienen we jou graag elke dag beter en komen onze beloftes na. We komen continu tegemoet aan jouw wensen, of het nu om ons assortiment of leveringszone gaat.
Valfrais in cijfers
Counter Icon
toegewijde medewerkers
Counter Icon
+
dagelijkse bestellingen
Counter Icon
+
vrachtwagens staan altijd voor je klaar
Valfrais-famille

Historiek
De evolutie van een succesvolle voedingsgroothandel
..
..
Kwaliteit rijmt op veiligheid, zeker bij Valfrais
Bij Valfrais staat kwaliteit gelijk aan veiligheid, en dat nemen we uiterst serieus. We zetten alles op alles om de voedselveiligheid van onze geleverde producten te garanderen.

Onze toewijding aan kwaliteit en veiligheid blijkt uit strikte controles tijdens elke fase: bij de ontvangst van goederen, opslag, bestelvoorbereiding en transport. De koudeketen is onze prioriteit. Verse producten bewaren we op maximaal 4 °C en diepvriesproducten komen nooit boven -18 °C.
We doen wat we zeggen
We gaan verder dan beloften. We tonen onze inzet met concrete maatregelen:

HACCP-Erkenning:
Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP)-erkenning onderstreept onze inzet voor voedselveiligheid.
Halal-Certificatie:
We bieden halal producten van rund, kalf en gevogelte aan, zodat we aan diverse voedingsbehoeften voldoen.
FAVV-Controle:
Voortdurende controle door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) waarborgt de consistent hoge normen die we handhaven.
ISO-Certificatie:
We streven naar ISO-certificatie, een verdere bevestiging van ons engagement voor kwaliteit en veiligheid.
Snel en efficiënt: dé distributiekracht van Valfrais
Bij Valfrais draait alles om nabijheid. We garanderen jou een snelle en verse levering dankzij ons centraal gelegen distributiecentrum in de Ardennen.

Bastenaken, in het hart van de Ardennen
Dankzij ons distributiecentrum gelegen in de industriezone van Villeroux in Vaux-sur-Sûre, dichtbij Bastenaken, reikt onze leveringszone over heel Wallonië, het Groothertogdom Luxemburg en Noord-Frankrijk. Ons uitgebreid vrachtwagenpark staat bovendien garant voor razendsnelle leveringen
Jobs
Valfrais breidt uit! Als bedrijf in volle expansie is Valfrais voortdurend op zoek naar dynamische profielen met een passie voor hun vak.

Bezorger
Wij zoeken bezorgers met een rijbewijs C en in het bezit van een digitale tachograafkaartkaart.
Geïnteresseerd? Stuur je sollicitatie naar philippe.hermans@valfrais.com met als onderwerp: JOB VALFRAIS BEZORGER.
Algemene verkoopsvoorwaarden
 1. Door het plaatsen van een bestelling wordt de klant geacht kennis te hebben genomen van en zonder voorbehoud akkoord te gaan met de onderstaande algemene verkoopvoorwaarden, die integraal deel uitmaken van het contract dat met ons bedrijf wordt gesloten. Elke clausule op een document van de klant kan niet tegen ons worden ingeroepen, aangezien onze algemene verkoopsvoorwaarden altijd voorrang hebben. Onze vertegenwoordigers zijn niet bevoegd om het bedrijf te binden. Ons bedrijf kan alleen gebonden worden door een uitdrukkelijke schriftelijke bevestiging voorzien van een geautoriseerde handtekening.
 2. Om geldig te zijn, moet elke klacht met betrekking tot de levering zelf of tot de prijs ervan worden ingediend binnen acht dagen na de factuur, per aangetekende brief naar onze maatschappelijke zetel (Z.I. Villeroux 1 B6640 Vaux-sur-Sûre).
 3. Goederen worden verzonden en reizen op risico van de koper, zelfs als ze franco worden verkocht; porto en verpakking zijn voor rekening van de klant. We behouden ons het recht voor om portokosten in rekening te brengen voor bestellingen van onvoldoende waarde.
 4. Tenzij anders schriftelijk overeengekomen, worden de termijnen slechts indicatief vermeld. Het niet leveren binnen de opgegeven termijnen kan geen aanleiding geven tot een eis tot schadevergoeding om welke reden dan ook of zelfs tot weigering van de goederen. Alle gevallen van toevallige gebeurtenissen of overmacht zijn voorbehouden aan ons voordeel en kunnen ons het recht geven om contracten zonder formaliteit of kennisgeving te beëindigen of de uitvoering ervan op te schorten.
 5. De niet-betaling van onze facturen brengt van rechtswege, door het loutere feit van hun vervaldag, de debitering met zich mee van een verwijlintrest van 10% zonder voorafgaande ingebrekestelling, naast een forfaitaire strafclausule, de debitering van een som die overeenstemt met 15% van onze facturen, met een minimum van € 40,00, in welk geval wij ons het recht voorbehouden om de uitvoering van alle contracten en bestellingen, en dus onze leveringen, op te schorten.
 6. In geval van betwisting zijn enkel de rechtbanken van het gerechtelijk arrondissement van Neufchâteau exclusief bevoegd en onze klanten doen afstand van het recht om zich te beroepen op een clausule tot aanwijzing van de bevoegde rechtbank of om zich te verzetten tegen de territoriale bevoegdheid, waarbij enkel het Belgisch recht van toepassing is.

Diensten

svg divider

De service van Valfrais: dichtbij, vers en snel

Bij Valfrais zijn we experts in bezorging. Onze vriendelijke bezorgers, met hun bi-temperatuur vrachtwagens, bedienen jou volgens het principe "één bestelling, één levering". Zonder minimumhoeveelheid. Afhankelijk van jouw locatie leveren we 1 tot 5 dagen per week. Bovendien is levering gratis bij bestellingen vanaf 150 euro! Plaats je bestelling vóór de middag en je hebt het de volgende dag al binnen.

Mensen staan bij ons centraal

Klantenservice is voor Valfrais van groot belang. We streven naar oprechte en transparante menselijke contacten. Jij staat centraal bij Valfrais!

Gemakkelijk, snel en veilig online bestellen

De online besteldienst van Valfrais biedt jou tal van voordelen. Als je toegang wilt tot de webshop, stuur een e-mail naar info@valfrais.com of bel +32 (0)61 260 800

Valfrais callcenter

Een onafgebroken koudeketen = veiligheid gegarandeerd

Wij hechten veel waarde aan een strenge handhaving van de koudeketen:

 • Al onze koelkasten zijn uitgerust met een alarmsysteem.
 • In elke vrachtwagen met bi-temperatuur zit een instrument om de koeltemperatuur aan te passen.
 • Sensoren registreren voortdurend de temperaturen: zowel in de koeling, de diepvries als in het magazijn.
 • De temperaturen en vrachtwagens worden in real time opgevolgd met ons geolocatiesysteem.
Resultaat: gezonde producten en blije eindklanten!

Producten

svg divider

Droge voeding

Koffie, Thee - Infusie, Suiker, Azijn, Zout, Kruiden, Specerijen, Speciale sauzen, Oliën, ...

Verse voeding

Yoghurt, Room, Melk, Boter, Kaas, Eieren, Vleeswaren, Frietjes, Vlees, Fruit, Groente, ...

Diepvries voeding

Bereide gerechten, Desserts, Groenten, Aardappelproducten, Roomijs, ...

Non-food

Servies , Onderhoudsproducten

Oplossingen

svg divider

Een brede glimlach in veel sectoren

Valfrais verdeelt kwaliteitsproducten in Wallonië en in het Groothertogdom Luxemburg. Dit aan zeer uiteenlopende sectoren:

 • Openbare instellingen
 • Ziekenhuizen
 • Het leger
 • Gemeenschappen
 • Scholen
 • Gezondheidszorg
 • Horeca (hotels, restaurants, cafés)

Een assortiment dat aan jouw verwachtingen voldoet

Valfrais biedt voor elk type product verschillende merken en/of verpakkingen aan, zodat het perfect aansluit bij jouw wensen. Ontdek een scala aan producten dat jouw behoeften vervult!

Rondhalen

Contact

svg divider

Adres

Zone industriel (Z.I) de villeroux 1
6640 Vaux-sur-Sûre (Bastogne)

Algemeen contactgegevens

Mail: info@valfrais.com
Tel: +32 (0) 61 260 800
Fax: +32 (0) 61 266 166

Accountmanagers België
Nicolas Bernard

Nicolas Bernard

Provincie Henegouwen, Namen Noord, Waals Brabant en Brussel

Tel: +32 (0) 494 17 08 86
Mail: nicolas.bernard@valfrais.com

Jérôme Albrechts

Jérôme Albrechts

Provincie Namen Zuid, Luik en Luxemburg Noord

Tel: +32 (0) 486 14 82 71
Mail: jerome.albrechts@valfrais.com

Christophe Materne

Christophe Materne

Provincie Luxemburg Zuid, Groothertogdom Luxemburg en Noord Frankrijk

Tel: +32 (0) 494 50 95 88
Mail: christophe.materne@valfrais.com